Σαν χαλασμένη ανεμοδούρα ο Κουράκης, μάλλον μπέρδεψε… και τον εαυτό του με τις… περιστροφικές κινήσεις!

Φωτογραφία από τα χθεσινά εγκαίνια της κ. Βατσινά στο Γάζι. Γιάννης Κουράκης, Ελένη Βατσινά, Ευριπίδης Κουκιαδάκης (φωτο από Φωνή Μαλεβιζίου)

Χρόνια τώρα ο Γ. Κουράκης έχτισε μια σχέση με στελέχη της ΝΔ, μακριά από το ΠΑΣΟΚ. Και με πρωτοκλασάτους υπουργούς του Μητσοτάκη, αλλά και με την αδερφή του Ντόρα Μπακογιάννη. Δεν είχαν άδικο όσοι σκέφτονταν ότι “κάπως θα καταλήξει αυτή η σχέση”. Και κατέληξε σε κάποιες περιπτώσεις, όπως στις δημοτικές του 2019 που επίσημα η ΝΔ (μέσω Αυγενάκη) στήριξε το ψηφοδέλτιο Κουράκη στο δήμο Ηρακλείου. Κάποιοι εκτιμούν ότι μπροστά στην ένδεια στελεχών της ΝΔ, δεν αποκλείεται να ξαναδούμε το σενάριο να στηριχτεί και πάλι ο Κουράκης ως υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου τον ερχόμενο Οκτώβριο, στην… 6η δημαρχιακή υποψηφιότητά του (μέχρι τώρα 3 εκλεγμένος και 2 αποτυχών).

Καιρό, επίσης, τώρα ο Γιάννης Κουράκης διέρρεε ότι ο Αλέξης Τσίπρας τού πρότεινε να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στο Ηράκλειο. Η αλήθεια είναι ότι τον Τσίπρα δεν τον είδε ποτέ, παρά τις προσπάθειες μερικών μέσα στο κόμμα της αριστεράς να τον φέρουν σε επαφή με τον πρώην πρωθυπουργό. Μόνο τυχαία ίσως αντάλλαξε κάποια χειραψία με τον Τσίπρα. Ακόμα και τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν ο Τσίπρας στις δεύτερες εκλογές μιλούσε στην πλατεία Ελευθερίας και έμενε στο “Αστόρια”, ο Κουράκης οδηγήθηκε… σε λάθος σημείο για να τον περιμένει! Σκόπιμα φυσικά! Και τώρα, Τσίπρα δεν είδε, μέχρι τον Αλέκο Φλαμπουράρη έφτασε κι από κεί και “πάνω” δεν πήγε.

Κατάφερε πάντως να γίνει ντόρος το τελευταίο δίμηνο γύρω από το όνομά του. Και να… σφαχτούν “παλικάρια” για χάρη του! Η αλήθεια είναι ότι, παρά να πάει και πάλι (όπως στις δημοτικές εκλογές του 2019) με το ψηφοδέλτιο που έκανε στο Ηράκλειο για τη ΝΔ ο Αυγενάκης, θα ήταν προτιμότερο να είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, καθαρά για λόγους σκοπιμότητας και στο όνομα του “σκοπού που αγιάζει τα μέσα”. Ούτως ή άλλως φαινόταν ότι με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις. Έτσι τουλάχιστον άφηνε να διαφανεί.

Για την υποψηφιότητά του με τον ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν πολύ έντονες αντιδράσεις ακόμα και από πρώην ΠΑΣΟΚτζήδες που πλέον πιστεύουν στον Αλέξη Τσίπρα και στην ανασύσταση της Κεντροαριστεράς, με στόχο να πέσει το καθεστώς Μητσοτάκη.

Η επιτροπή των στελεχών πάντως που κατέθεσε τις προτάσεις στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, συμπεριέλαβε τον κ. Κουράκη στην εισήγησή της. Ακριβώς με την πολιτική λογική, “πάμε όλοι να ρίξουμε ένα σάπιο καθεστώς”. Οι αντιδράσεις όμως φρέναραν την ανακοίνωση. Ήταν το μόνο όνομα σε όλη τη χώρα που ενώ ήταν στην εισήγηση, δεν ανακοινώθηκε στην ΚΕ!

Δείτε:

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Με Κουράκη στο ψηφοδέλτιο στο Ηράκλειο; – Η βραδινή λίστα και η σημερινή ΚΕ – Οι υποψήφιοι σε όλη τη χώρα

Όσο περνούσαν οι μέρες ο κ. Κουράκης άρχισε να διαμηνύει ότι αν δεν ανακοινωθεί άμεσα, δεν θα κατέβει. Λογικό αυτό. Δεν μπορεί να είναι υποψήφιος με δράση μόνο μερικών ημερών. Ακόμα και αν ο “ντόρος” για εκείνον ήταν μια σοβαρή και ανέξοδη διαφήμιση!

Φαίνεται ότι τις ημέρες αμέσως μετά το Πάσχα οι εξελίξεις οριστικοποιήθηκαν. Η υπόθεση Γεωργούλη πήγε πίσω ακόμα περισσότερο την ανακοίνωση αλλά και ισχυροποίησε τη θέση εκείνων που έλεγαν ότι δεν μπορεί να είναι απλώς κάποιος γνωστός χρειάζεται και άλλη “τεκμηρίωση”. Αλλά “Κουράκης τέλος”. Και οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών μάλλον ακύρωσαν ένα σοβαρό πρόβλημα για τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ.

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο των εγκαινίων του Μουσείου Μεσαράς και της παρουσίας του Κ. Μητσοτάκη στο Ηράκλειο, ο κ. Κουράκης φρόντισε να κάνει όσο πιο έντονη γινόταν την παρουσία του στις προεκλογικές φιέστες της κυβέρνησης. Και να τη στηρίξει με τις θετικές δηλώσεις του τόσο για το Μουσείο Μεσαράς (λες και το έκανε η κυβέρνηση…) όσο και για τον ΒΟΑΚ και τις… ανύπαρκτες εργασίες! Εκείνο λοιπόν το Σαββατοκύριακο και μετά από ένα ταξίδι στη Φινλανδία για ένα συνέδριο, έκανε γνωστό με τις κινήσεις και τις δηλώσεις του ότι ήταν “κομμένος” από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και το ήξερε. (Καλά, πάμε και στοίχημα ότι αυτό που θα αρχίσει να διαρρέει τώρα ο ίδιος είναι ότι εκείνος είπε όχι αν και τον… παρακαλούσε ο Τσίπρας! Καλά κρασιά και όνειρα γλυκά. Κι άλλοι ήξεραν κάθε στιγμή τι γινόταν)!

Από την Κυριακή το απόγευμα κυκλοφόρησε πολύ έντονα ότι τελικά η επιλογή του είναι να ξαναγυρίσει στο “ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη” και μάλιστα με έναν δυσεξήγητο τρόπο: Να στηρίξει με την παρουσία του στα εγκαίνια του εκλογικού της κέντρου, την Τρίτη το βράδυ, την Ελένη Βατσινά. Το “δυσεξήγητο” δε σχετίζεται φυσικά με την νεαρή υποψήφια του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, αλλά με το γεγονός ότι ο πατέρας της, ο γνωστός επιχειρηματίας Φανούρης Βατσινάς, ήταν επί πολλά χρόνια, και με αφορμή την υπόθεση των χρεών αλλά και των μετοχών του ΟΦΗ, όχι απλά απέναντί του, αλλά και με χρόνια δικαστικές διαμάχες!

Για να συνοψίσουμε λοιπόν, ο Γιάννης Κουράκης είναι στο πλάι της Ελένης Βατσινά, μαζί μάλιστα με έναν άλλο “θανάσιμο” και επί χρόνια αντίπαλο, τον Ευριπίδη Κουκιαδακη!

Κουράκης, σαν χαλασμένη ανεμοδούρα είπαμε!

Α, τελικά δεν είχε αποφασίσει να διαθέσει τις δυνάμεις του για να πέσει ο μητσοτακισμός!

Δείτε:

Αν ο Κουράκης διαθέτει τις δυνάμεις του για να πέσει ο μητσοτακισμός, καλοδεχούμενος από τον επί χρόνια βασικό του “εχθρό”

Candiot

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί